Kvartetten, som sprängdes

Birger Sjöberg har, liksom Gustaf Fröding, varit en vän och följeslagare i många år. Jag upptäckte hans romansvit Kvartetten, som sprängdes när jag var tonåring, och har sedan dess läst den med stort nöje flera gånger. Därför blev jag oerhört glad, när Birger Sjöberg-sällskapet nappade på min idé, att skapa en serieroman av boken. Bara manusbearbetningen tog en evighet. Jag hade aldrig gjort något liknande förut och var tvungen att vaska fram det viktigaste ur texten, korta ner den väldigt men ändå försöka behålla så mycket som möjligt av dess charm och finurlighet. Sedan research, att hitta förlagor till allt från interiörer till frisyrer och kläder, och sedan tuschning. Detta är verkligen ett mastodontarbete, men ett väldigt kul sådant!

 

kv-s-42kv-s-43kv-s-44kv-s-45

Annonser